The Legal Village by LAR

Uw huurder betaalt niet (meer)? Deze stappen kan u ondernemen

U verhuurt een huis of appartement en plots betaalt uw huurder de huur niet meer. U wilt uiteraard vermijden dat u hierdoor in de problemen komt. Want stelt u zich even voor dat u maandenlang geen huur meer ontvangt. En wat als u dat geld nooit meer ziet? Dat zou een serieuze financiƫle klap zijn!

Bijna 30% van de verhuurders heeft al een ingebrekestelling moeten sturen naar zijn of haar huurder. Als particuliere verhuurder staat u in zo’n situatie natuurlijk minder sterk dan een grote verhuurfirma. Wat kan u concreet ondernemen om dit op te lossen? Speciaal voor juridische problemen met achterstallige huur biedt The Legal Village een handige gratis modelbrief aan. Zo kan u uw huurder eenvoudig en efficiënt aanmanen om de huur te betalen.

Download hier onze gratis modelbrief ingebrekestelling huurder

Waarom betaalt uw huurder niet meer?

Uw huurder is verplicht om de huur te betalen zoals afgesproken via het huurcontract. Slechts in uitzonderlijke gevallen mag hij of zij tijdelijk de huur intrekken met uw toestemming. Dit is meestal het geval als de huurwoning niet meer voldoende bewoonbaar is.

Er is bijvoorbeeld geen elektriciteit, of de woning is overstroomd. Of de afvoer zit voortdurend volledig verstopt en de muren zijn helemaal beschimmeld. Het gaat soms ook om problemen met werken in de woning die plots stilvallen, waardoor het huis (deels) onbewoonbaar is.

Is uw huurwoning echter wél in goede staat?

Betaalt uw huurder zonder gegronde reden toch geen huur meer? Of verbreekt hij of zij vroegtijdig het huurcontract? In zo’n situaties kan en moet u stappen ondernemen. Hebt u in het huurcontract met uw huurder afgesproken dat de huur maandelijks betaald wordt? Zodra de huurder niet betaalt binnen deze termijn, mag u hem of haar aanmanen om de achterstallige huur te betalen.

Hoe kan u uw huurder aanmanen om de huur te betalen?

Het is zeker niet aan te raden om meteen te dreigen met het stopzetten van het huurcontract. Het is namelijk altijd mogelijk dat de huurder de huur onbewust niet meer betaalt. Misschien is de doorlopende opdracht bij de bank plots gestopt.

Maak gebruik van onze modelbrief

We raden u bij The Legal Village dan ook aan om uw huurder eerst een herinneringsbrief te sturen. Via onze modelbrief kan u uw huurder makkelijk aanmanen tot het betalen van achterstallige huur. Deze brief werd opgesteld door ons juridisch team en is dus 100% wettelijk correct. Met documenten die u zomaar op het internet vindt, moet u namelijk goed opletten. Vaak zijn deze modelbrieven niet meer up-to-date of niet gecheckt door juristen.

U wacht best ook niet te lang met het uitsturen van deze aanmaningsbrief. Het risico bestaat namelijk dat uw huurder op een bepaald moment niet meer in staat is om de achterstallige huur te betalen, door grote financiële schulden bijvoorbeeld. En dan loopt u het risico dat u het huurgeld nooit meer ontvangt.

Wat is The Legal Village?

Het juridisch team van The Legal Village wil vermijden dat een juridisch probleem onnodig tot een rechtszaak leidt. Dat bespaart u veel kopzorgen en vooral ook tijd. Daarom biedt The Legal Village gratis online modelbrieven aan voor uiteenlopende geschillen. Ook krijgt u op onze website gratis advies over de volgende 7 domeinen: verplaatsingen, woning, aankopen, omgeving, familie, werk en overheid.

Hebt u persoonlijke hulp nodig? The Legal Village zoekt in eerste instantie altijd naar een minnelijke regeling via onderhandelingen met de tegenpartij. Ook als een rechtszaak uiteindelijk toch nodig blijkt, staat The Legal Village u bij.

Bekijk hier welke risico’s onze rechtsbijstandsverzekering allemaal dekt.

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Gemoedsrust verzekerd

Een gerechtelijke procedure kan voor een financiƫle kater zorgen. Een rechtsbijstandsverzekering beschermt je hiertegen. Bovendien kan je bij je verzekeraar ook advies inwinnen om preventief conflicten te voorkomen of kan je geholpen worden om het conflict onderling op te lossen. Bij LAR doen we er alles aan om je de beste verzekering te geven. Want je wil optimaal beschermd zijn.