The Legal Village by LAR

Advies over mijn woning

Je bent eigenaar of huurder van een woning? Dankzij het advies van onze experten weet je wat je kan doen bij bv. waterschade, schade aan gemene muren, enzovoort.

Mijn woning

Mijn woning

Een voorbeeldcontract of voorbeeldbrief gevonden op het internet? Om deze redenen controleer je best even de bron…

Weigert uw huurder te betalen of hebt u een beschadigde online aankoop ontvangen? Uw eerste reflex in zo’n geval is waarschijnlijk om te googelen naar online voorbeeldbrieven of voorbeeldcontracten. Wist u dat 53% van de Belgische bevolking al juridische documenten heeft opgezocht op het internet?

Mijn woning

Uw huurder betaalt niet (meer)? Deze stappen kan u ondernemen

U verhuurt een huis of appartement en plots betaalt uw huurder de huur niet meer. U wilt uiteraard vermijden dat u hierdoor in de problemen komt. Want stelt u zich even voor dat u maandenlang geen huur meer ontvangt. En wat als u dat geld nooit meer ziet? Dat zou een serieuze financiële klap zijn!

Mijn woning

Je wil je huurcontract beëindigen. Welke voorwaarden moet je respecteren?

Serge P., 27 jaar, Vilvoorde: "Ik huur een appartement met een contract van lange duur. Ik woon er nu het tweede jaar, maar wil mijn huurcontract opzeggen om te gaan samenwonen met mijn vriendin. De verhuurder zegt dat ik hem nog 2 maanden huur verschuldigd ben na een opzeggingsperiode van 3 maanden. Ik heb aan LAR gevraagd om dit na te gaan zodat ik mijn rechten ken."

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek gemoedsrust in het dagelijks leven en wil gebruik kunnen maken van praktische tips en juridische begeleiding? Voor elke situatie is er een aangepaste rechtsbijstand.

Gerechtelijke procedures kosten veel geld en het is vaak moeilijk om dergelijke procedures op te starten. Als je een rechtbijstandsverzekering afsluit, ben je gerust, want je wordt altijd goed verdedigd.