The Legal Village by LAR

Advies over mijn woning

Je bent eigenaar of huurder van een woning? Dankzij het advies van onze experten weet je wat je kan doen bij bv. waterschade, schade aan gemene muren, enzovoort.

Mijn woning

Mijn woning

Je wil je huurcontract beëindigen. Welke voorwaarden moet je respecteren?

Serge P., 27 jaar, Vilvoorde: "Ik huur een appartement met een contract van lange duur. Ik woon er nu het tweede jaar, maar wil mijn huurcontract opzeggen om te gaan samenwonen met mijn vriendin. De verhuurder zegt dat ik hem nog 2 maanden huur verschuldigd ben na een opzeggingsperiode van 3 maanden. Ik heb aan LAR gevraagd om dit na te gaan zodat ik mijn rechten ken."

Mijn woning

Waterlek in een gemeenschappelijke ruimte: wie betaalt de schade aan je appartement?

Francis V., 68 jaar, Geldenaken. "Ik heb waterschade in het appartement dat ik huur. Ik heb aan LAR advies gevraagd want het waterlek komt van een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw. Mijn meubilair is beschadigd en ik wil een vergoeding."

Mijn woning

Hoe kan je als verhuurder een conflict met een huurder oplossen?

Nadia J., 46 jaar, Knokke. "Ik ben eigenaar van een appartement. Mijn huurder is uit het appartement vertrokken, maar de schade die hij veroorzaakt heeft, overschrijdt de waarborgsom. Hij beweert dat de schade door een vorige huurder werd veroorzaakt. Ik heb aan LAR gevraagd hoe ik toch een vergoeding kan krijgen voor de aangebrachte schade."

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek gemoedsrust in het dagelijks leven en wil gebruik kunnen maken van praktische tips en juridische begeleiding? Voor elke situatie is er een aangepaste rechtsbijstand.

Gerechtelijke procedures kosten veel geld en het is vaak moeilijk om dergelijke procedures op te starten. Als je een rechtbijstandsverzekering afsluit, ben je gerust, want je wordt altijd goed verdedigd.