The Legal Village by LAR

Advies over mijn werk

Elke werknemer heeft rechten en plichten. We maken je wegwijs met enkele praktijkvoorbeelden die vaak voorkomen.

Mijn werk

Mijn werk

Mag je werkgever zomaar je arbeidsvoorwaarden veranderen?

Andrea C., 36 jaar, Antwerpen. "Momenteel werk ik in Antwerpen, kort bij huis. Mijn baas heeft echter de arbeidsvoorwaarden veranderd: het kantoor verhuist waardoor ik in Brussel moet gaan werken. Ik heb aan LAR gevraagd wat mijn rechten zijn."

Mijn werk

Wanneer is een ongeval een arbeidsongeval?

Damien J., 47 jaar, Brussel. "Ik struikelde over een bureaustoel op mijn werk. Ik maakte een verkeerde beweging en nu heb ik last van rugpijn. Ik heb aan LAR gevraagd of dit als een arbeidsongeval wordt beschouwd.”

Mijn werk

Ontslag: wat is mijn opzegtermijn?

Barbara V., 26 jaar, Aarlen. "Ik werd ontslagen en moest tijdens de opzegtermijn blijven werken. Die opzegtermijn leek me te lang. Ik heb daarom LAR gecontacteerd."

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek gemoedsrust in het dagelijks leven en wil gebruik kunnen maken van praktische tips en juridische begeleiding? Voor elke situatie is er een aangepaste rechtsbijstand.

Gerechtelijke procedures kosten veel geld en het is vaak moeilijk om dergelijke procedures op te starten. Als je een rechtbijstandsverzekering afsluit, ben je gerust, want je wordt altijd goed verdedigd.