The Legal Village by LAR

Zo betwist u een onterechte parkeerboete

Niemand vindt graag een boete terug onder de ruitenwisser na een gezellig middagje shoppen. Zeker niet als ze ook nog eens onterecht is! Uiteraard wil u uw parkeerboete graag betwisten. Maar hoe pakt u dat aan? Dankzij onze voorbeeldbrief kan u uw onterechte parkeerboete gemakkelijk aanvechten. Wij leggen uit in welke gevallen het al dan niet verstandig is om bezwaar aan te tekenen tegen uw boete.

Betwist hier uw parkeerboete met onze voorbeeldbrief

Opgelet: onze voorbeeldbrief geldt enkel voor boetes van de politie. De politie bekeurt u als u onwettig geparkeerd staat (langs een gele lijn, op een plaats voor gehandicapten, etc.). In 2017 werden 484.075 boetes uitgeschreven door de politie voor foutief stilstaan en parkeren. Dit jaar stond de teller op 30 juni al op 259.275 boetes.

Privé-parkeerbedrijven daarentegen schrijven enkel boetes uit als u niet betaald hebt aan de parkeermeter of als u uw parkeerschijf niet of verkeerd gebruikt hebt. Als u dit laatste type boete wil aanvechten, moet u dat rechtstreeks met het parkeerbedrijf regelen. U vindt de site waarop u dit kan aanvechten op uw bekeuring zelf.

couple driving

Hoe kan u uw parkeerboete betwisten?

Hebt u een boete gekregen van de politie omdat u de inrit van een garage zou geblokkeerd hebben? Maar was dat volgens u helemaal niet het geval? Of stond u op het moment van de feiten zelfs niet geparkeerd op die plaats?

Uiteraard ziet u het niet zitten om een boete te betalen als u niet eens in de fout bent gegaan. Voor u een brief opstuurt naar de politie moet u echter zeker zijn dat u voldoende bewijsmateriaal hebt.

Zo verzamelt u bewijsmateriaal

Het is belangrijk dat u fysiek kan bewijzen dat u de parkeerovertreding niet begaan hebt. Dit kan bijvoorbeeld door een attest van uw werkgever aan te vragen waarin staat dat u op het moment van de overtreding bij hem aan het werk was. Of door foto’s te maken waarop duidelijk te zien is dat u niét fout geparkeerd stond.

Beschikt u over fysiek bewijsmateriaal? Dan is het de moeite waard om de parkeerboete te betwisten via onze voorbeeldbrief.

Wat is de meerwaarde van onze voorbeeldbrief?

De tekst van onze voorbeeldbrief werd opgesteld door ons juridisch team en is dus gegarandeerd wettelijk correct. Voorbeeldbrieven die u op het internet vindt, zijn namelijk niet altijd even betrouwbaar.

Waarom niet gewoon het standaardbetwistingsformulier gebruiken dat bij uw boete zit? Bij ons bent u zeker dat uw brief al de nodige elementen bevat om een sterke case voor te leggen aan de politie. Zo heeft u een grotere kans dat uw boete kwijtgescholden wordt. U vult via onze template in slechts enkele minuten alle nodige gegevens in en downloadt vervolgens meteen uw gepersonaliseerde brief!

Wat als u geen bewijsmateriaal hebt?

Zonder voldoende bewijsmateriaal is het onbegonnen werk om uw parkeerboete te betwisten. Onze adviseurs van The Legal Village raden u dan ook aan om de boete in zo’n geval gewoon te betalen. Vecht u de boete toch aan? Dan zal de overheid het bedrag van uw parkeerboete verhogen. Betaalt u ook deze boete niet? Dan moet u nog eens op een extra verhoging rekenen. Het is met andere woorden beter voor uw portemonnee om van bij aanvang uw oorspronkelijke boete te betalen.

Wat is The Legal Village?

Het juridisch team van The Legal Village wil vermijden dat een juridisch probleem onnodig tot een rechtszaak leidt. Dat bespaart u veel kopzorgen en vooral ook tijd. Daarom biedt The Legal Village gratis online voorbeeldbrieven aan voor uiteenlopende geschillen. Ook krijgt u op onze website gratis advies over de volgende 7 domeinen: verplaatsingen, woning, aankopen, omgeving, familie, werk en overheid.

Hebt u persoonlijke hulp nodig? The Legal Village zoekt in eerste instantie altijd naar een minnelijke regeling via onderhandelingen met de tegenpartij. Ook als een rechtszaak uiteindelijk toch nodig blijkt, staat The Legal Village u bij.

Bekijk hier welke risico’s onze rechtsbijstandsverzekering allemaal dekt.

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Gemoedsrust verzekerd

Een gerechtelijke procedure kan voor een financiële kater zorgen. Een rechtsbijstandsverzekering beschermt je hiertegen. Bovendien kan je bij je verzekeraar ook advies inwinnen om preventief conflicten te voorkomen of kan je geholpen worden om het conflict onderling op te lossen. Bij LAR doen we er alles aan om je de beste verzekering te geven. Want je wil optimaal beschermd zijn.