The Legal Village by LAR

Een voorbeeldcontract of voorbeeldbrief gevonden op het internet? Om deze redenen controleer je best even de bron…

Weigert uw huurder te betalen of hebt u een beschadigde online aankoop ontvangen? Uw eerste reflex in zo’n geval is waarschijnlijk om te googelen naar online voorbeeldbrieven of voorbeeldcontracten. Wist u dat 53% van de Belgische bevolking al juridische documenten heeft opgezocht op het internet?

Het is echter geen goed idee om voor dergelijke problemen zomaar te vertrouwen op online informatie. Exact om die reden heeft The Legal Village een ruim aanbod betrouwbare templates online beschikbaar gemaakt. En dit voor diverse juridische problemen. U kunt onze templates hier gratis raadplegen én meteen gebruiken.

Stel: uw huurder betaalt zijn huurgeld niet meer. Dit sleept ondertussen al maanden aan. Als dit nog langer zo doorgaat, dreigt u in grote financiële problemen te komen. Wat kunt u doen om dit aan te pakken? U hebt in dat geval een juridisch correcte voorbeeldbrief nodig om uw huurder een aanmaning te sturen.

Hetzelfde geldt als u een online aankoop hebt ontvangen die niet aan uw verwachtingen voldoet. U had bijvoorbeeld een zetel besteld, maar die is beschadigd geleverd. Bovendien weigert de winkel tussen te komen. Om te vermijden dat u uw geld kwijt bent én een dure nieuwe zetel moet kopen, hebben wij een voorbeeldbrief opgesteld zodat u bezwaar kunt aantekenen.

De templates op onze site zijn opgesteld en nagekeken door onze professionele advocaten. U kan er met andere woorden op vertrouwen dat ze juridisch correct en up-to-date zijn.

Waarom zijn andere voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten vaak onbetrouwbaar?

Veel voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten die u op het internet vindt zijn zeer algemeen en niet toegespitst op uw specifieke situatie als persoon of bedrijf. Vaak zijn het ook templates uit het buitenland die niet geldig zijn in België. Ook zijn niet alle brieven en contracten aangepast aan de huidige wetgeving en ontbreken er dikwijls noodzakelijke clausules. Het is met andere woorden belangrijk dat de bron van deze templates betrouwbaar is. Is het document wel opgesteld door iemand met kennis van zaken? De templates van The Legal Village zijn steeds volledig én juridisch correct. Bovendien kunt u onze voorbeelddocumenten personaliseren op maat van uw concreet juridisch probleem.

Wat als een brief niet volstaat?

The Legal Village wil in de eerste plaats voorkomen dat uw zaak voor de rechtbank komt. Daarom bieden wij u gratis voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten aan. Op die manier zorgt u ervoor dat u zelf wettelijk helemaal in orde bent. Maar het is niet omdat u een goede template hebt, dat er niets meer kan mislopen. U kunt bijvoorbeeld een juridisch correcte verkoopsovereenkomst opgesteld hebben voor uw auto, maar wat als de tegenpartij de wagen vervolgens toch niet betaalt? Dan kunt u rekenen op professioneel juridisch advies én juridische hulp via de rechtsbijstandverzekering van The Legal Village.

Hoe helpt The Legal Village u verder?

80% van de cases die het team van The Legal Village behandelt, kunnen we op een minnelijke manier oplossen. Slechts 20% gaat effectief naar de rechtbank. Via goede onderhandelingen en communicatie proberen wij juridische problemen op te lossen. Hoe we dat concreet doen? Enerzijds geven we persoonlijk en professioneel advies aan u als klant. We maken u duidelijk wat uw rechten zijn en wat wettelijk gezien al dan niet mogelijk is. Ook de tegenpartij proberen we via bemiddeling te overtuigen, bijvoorbeeld om een vergoeding te betalen. Zo willen we vermijden dat de zaak voor de rechtbank moet komen. Maar ook als een rechtszaak toch nodig blijkt, staat The Legal Village u bij. Wij verlenen u in dat geval volledige juridische hulp.

Wilt u een mogelijke rechtszaak voorkomen?

Bekijk dan hier ons volledig aanbod gratis voorbeeldbrieven en voorbeeldcontracten.

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Gemoedsrust verzekerd

Een gerechtelijke procedure kan voor een financiële kater zorgen. Een rechtsbijstandsverzekering beschermt je hiertegen. Bovendien kan je bij je verzekeraar ook advies inwinnen om preventief conflicten te voorkomen of kan je geholpen worden om het conflict onderling op te lossen. Bij LAR doen we er alles aan om je de beste verzekering te geven. Want je wil optimaal beschermd zijn.