The Legal Village by LAR

Advies over mijn omgeving

Burenconflicten, medische fouten, geschillen met derden ... Voor heel wat uiteenlopende situaties vind je hier concreet advies van onze experten.

Mijn omgeving

Mijn omgeving

Wat te doen bij verdachte berichten?

Elise V., 41 jaar, Kessel-Lo: "Ik heb een mail gekregen van mijn bank met de vraag om mijn gebruikersgegevens voor Homebanking bij te werken. Ik was mij van geen kwaad bewust en gaf mijn ID en wachtwoord door. Maar daarna stelde ik verdachte transacties vast op mijn rekening. Ik heb dus contact opgenomen met LAR om te weten wat ik moest doen."

Mijn omgeving

Wat kan je doen tegen online pesten?

Nathalie M., 45 jaar, Holsbeek: "Mijn zoon wordt gepest op Facebook. Ik maak me hierover zorgen. Daarom heb ik bij LAR nagevraagd of de pesters moet aanspreken of waar ik terecht kan."

Mijn omgeving

Roep cyberpesten een halt toe

Marie N., 14*: « Ik werd al lang gepest op meerdere sociale media. Leerlingen uit mijn school hebben gephotoshopte beelden van me online geplaatst, valse profielen in mijn naam aangemaakt en teksten gepost waarin ze me belachelijk maakten. Tot ik op een punt kwam dat ik niet meer naar school kon gaan. »

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek gemoedsrust in het dagelijks leven en wil gebruik kunnen maken van praktische tips en juridische begeleiding? Voor elke situatie is er een aangepaste rechtsbijstand.

Gerechtelijke procedures kosten veel geld en het is vaak moeilijk om dergelijke procedures op te starten. Als je een rechtbijstandsverzekering afsluit, ben je gerust, want je wordt altijd goed verdedigd.