The Legal Village by LAR

Advies over ik en de overheid

Heb je een meningsverschil met een publieke overheid? Om niet in een administratieve en juridische mallemolen verzeild te raken, geven we je nuttig advies.

Ik en de overheid

Ik en de overheid

Zijn dashcambeelden bruikbaar als bewijsmateriaal bij een ongeval?

Jonas V., 32 jaar, Vilvoorde. "Vorige zomer reed ik op de Brusselse Ring en veroorzaakte een motorrijder krassen op mijn auto. Ik had een dashcam aan boord en heb LAR gecontacteerd om te vragen of ik de video als bewijs kon gebruiken."

Ik en de overheid

Wat gebeurt er als je afwezig bent op jouw eigen proces?

Adrien B., 45 jaar, Namen. "Ik heb met overdreven snelheid gereden. Ik heb geen dagvaarding ontvangen en ik werd ook niet vertegenwoordigd. Dus werd ik bij verstek veroordeeld. Ik heb advies gevraagd bij LAR."

Ik en de overheid

Hoe gemakkelijk een burenconflict oplossen?

Julie K., 65 jaar, Tubeke. "Mijn buurman denkt in volle WK-gekte dat hij ook profvoetballer kan worden. Tijdens het oefenen valt zijn voetbal echter voortdurend in mijn bloemenperk waar ik veel geld in heb gestoken. Ik draag veel zorg voor mijn tuin en wens dat hij stopt met die voetbal in mijn tuin te schoppen. Hij wil echter niet meewerken. Wat kan ik doen?

Juridisch advies

1 Omschrijf je vraag of probleem
2 Kies een advocaat
72,60
3 Ontvang jouw persoonlijke advies binnen 3 dagen

Rechtsbijstandverzekering

Ben je op zoek gemoedsrust in het dagelijks leven en wil gebruik kunnen maken van praktische tips en juridische begeleiding? Voor elke situatie is er een aangepaste rechtsbijstand.

Gerechtelijke procedures kosten veel geld en het is vaak moeilijk om dergelijke procedures op te starten. Als je een rechtbijstandsverzekering afsluit, ben je gerust, want je wordt altijd goed verdedigd.